Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata MLADI SU ZAKON 2016 – Raški okrug i KiM

Resurs centar za Raški okrug i teritoriju Kosova i Metohije, Centar za razvojnu politiku i saradnju – CRPS sa Kancelarijom za mlade grada Novog Pazara, Udruženjem mladih Putokaz iz Zubinog potoka, i RTV Novi Pazar uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisao je KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTIRANJA MLADIH u Raškom okrugu i teritoriji Kosova i Metohije.

Program MLADI SU ZAKON se realizuje sedmu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte u cilju učešća u akcijama zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, očuvanja kulturne baštine, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanostiu svojoj lokalnoj sredini.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Raškom okrugi i teritoriji Kosova i Metohije je do 1.000.000,00 dinara.

Rok za prijave je 15. januar 2017. Predstavnik-ca odabranih volonterskih grupa biće pozvan-a na obuku koja će se održati u periodu od 21. januara do 05. februara 2017.godine , a podržani omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 16. februara do 15. maja 2017. godine.

[box style=”1 or 2″]Ovde možete preuzeti:

ZVANIČAN TEKST KONKURSA SA SMERNICAMA i

OBRAZAC ZA PREDLOG PROJEKTA

(Klik za download).[/box]

Projekat “MLADI SU ZAKON – Raški okrug i teritorija Kosova i Metohije” realizuje Centar za razvojnu politiku i saradnju – CRPS sa Kancelarijom za mlade grada Novog Pazara, Udruženjem mladih Putokaz iz Zubinog potoka, i RTV Novi Pazar, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.