Konkurs za učesnike/ce na program “Common Places – Young and Active Citizenship” – Sicilija

Centar za razvojnu politiku i saradnju (CRPS) ima zadovoljstvo da vas pozove da se prijavite na konkurs za omladinsku razmenu “Common Places – Young and Active Citizenship” koja će se održati u gradu Korleone u Italiji od 23. do 29. novembra 2015. godine.

Pravo prijavljivanja i učešća imaju svi mladi iz Srbije starosti od 18 do 27 godina. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem aplikacione forme (ispod), za više informacija pišite isključivo na mail konkurs@crps.org.rs sa nazivom mail-a “Sicilija”.

Organizator snosi troškove smeštaja i hrane. Učesnicima će biti refundirani putni troškovi u visini do 170 evra. Planirana je dvodnevna poseta Palermu sa noćenjem.

Radni jezik je engleski.

Slanjem aplikacije izjavljujete da se slažete sa uslovima prijavljivanja i učešća.

Važni datumi:
01.-05.10.2015 (23:59) – Rok za prijave.
06- 08.10.2015 – Kontaktiranje odabranih učesnika.
08.10.2015 – Rok za uplatu participacije (u iznosu od € 15) za odabrane učesnike.
10.10.2015 – Predstavljanje programa i potpisivanje ugovora o učešću.
23.-29.11.2015 – Program “Common Places – Young and Active Citizenship

Ukoliko želite da pratite naše aktivnosti i omladinske konkurse „lajkujte“ nas OVDE!  Vaš CRPS!

[box style=”1 or 2″]

Omladinske razmene pružaju jedinstvenu priliku za bavljenje različitim temama, uz istovremeno stvaranje atmosfere razumevanja i poštovanja među različitim kulturama.
Projekti omladinskih razmena na jednom mestu okupljaju mlade iz dve ili više zemalja, omogućavajući im da posete jedni druge i zajedno se bave temom koja im je svima interesantna.
Omladinske razmene su odličan način za razvoj omladinskog rada u lokalnim zajednicama, jer unose interkulturalnu dimenziju i pružaju mladima mnoštvo uzbudljivih mogućnosti. Razmene su se pokazale kao posebno motivišuće za mlade ljude, koji se iz raznih razloga, osećaju isključenima iz društvenog života svoje zajednice. Upoznavanje sa ljudima iz drugih zemalja širi njihove vidike i podstiče ih da stvari sagledaju iz drugačije perspektive. Postoji mnoštvo primera uspešnih omladinskih razmena, koje su ostvarile jak uticaj na lični razvoj mladih koji su u njima učestvovali. Mlada osoba, posebno iz nestimulativne sredine, kroz ovakve projekte često pronalazi novi smisao života i nove načine da se uključi u društvene tokove.

[/box]

ROK ZA PRIJAVU JE ISTEKAO 05.10.2015 (23:59)