Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata – MLADI SU ZAKON 2015

Resurs centar za Zlatiborski, Raški okrug i teritoriju Kosova i Metohije, Centar za razvojnu politiku i saradnju u saradnji sa Udruženjem MIT – Mladi i talentovani i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisao je KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTIRANJA MLADIH u Zlatiborskom, Raškom okrugu i teritoriji Kosova i Metohije .

Program MLADI SU ZAKON se realizuje šestu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte u cilju učešća u akcijama zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanostiu svojoj lokalnoj sredini.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Zlatiborskom, Raškom okrugu i teritoriji Kosova i Metohije je 1.400.000,00 dinara.

Rok za prijave je 23. avgust 2015. Predstavnik-ca odabranih volonterskih grupa biće pozvan-a na obuku koja će se održati 27.avgusta- 03. septembra 2015, a podržani omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. septembra do 31. decembra 2015. godine.

U okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON pored omladinskih volonterskih projekata, širom Srbije se organizuje i 30 volonterskih kampova tokom leta 2015, koji će ugostiti mlade volontere iz zemlje i sveta.

Centar za razvojnu politiku i saradnju će kao Resurs centar za Zlatiborski, Raški okrug i teritoriju Kosova i Metohije sa MIT-om i Mladim istraživačima Srbije održati promocije kompletnog programa «MLADI SU ZAKON» koji podrazumeva konkurs za omladinske volonterske projekte i poziv za učešće u 30 kampova širom Srbije.

Ovde možete preuzeti

Poziv na konkurs-Omladinski volonterski projekti-2015 i

Obrazac za pisanje predloga OVP – CRPS (Klik za download).

Centar za razvojnu politiku i saradnju – CRPS Srbija

28. novembra 51/8, 36300 Novi Pazar, Srbija,

www.crps.org.rs, office@crps.org.rs

Više informacija na mejl: mladisuzakon@crps.org.rs ili na brojeve telefona 0638329542, 0611695692

Oficijalna FB stranica Mladi su zakon – OVDE

Oficijalna FB stranica CRPS – OVDE

Oficijalni Instagram CRPS nalog – OVDE

Oficijalni Twitter CRPS nalog – OVDE