Prezentacija devete Zbirke predloga praktične politike za reformu policije u Srbiji

Reforma policije u Srbiji ─ Prezentacija devete Zbirke predloga praktične politike za reformu policije u Srbiji

U fokusu devete Zbirke predloga praktične politike za reformu policije u Srbiji su tri teme: neophodnost jačanja psihološke podrške policijskim službenicima, podsticanje uspešne borbe protiv organizovanog kriminala i povećanje pozitivnog stava policajaca o zaštiti ljudskih prava kroz njihovo obrazovanje.

Šestu godinu za redom Beogradski centar za bezbednosnu politiku , Beogradski centar za ljudska prava i Centar za razvojnu politiku i saradnju objavljuju rezultate istraživanja o procesu reforme policije u Srbiji uz podršku Misije OEBS u Srbiji. Ovim događajem će biti predstavljena deveta Zbirka predloga praktične politike za reformu policije u Srbiji.

Na prezentaciji će govoriti: Saša Đorđević i Aurelija Đan iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, Jan Litavski iz Centra za razvojnu politiku i saradnju i Nevena Dičić Kostić iz Beogradskog centra za ljudska prava. Izlagači će predstaviti glavne nalaze njihovog istraživanja i preporuke na tri teme:

1. psihološka podrška policajcima sa posebnim osvrtom na ulogu rukovodioca;

2. nacionalni kapaciteti u borbi protiv organizovanog kriminala;

3. uloga obrazovanja policajaca u zaštiti ljudskih prava;

Za prisustvo konferenciji obavezna je prijava, telefonom na broj 011 3287 226 ili mejlom na adresu sasa.djordjevic@bezbednost.org gde možete dobiti i odgovore na sva dodatna pitanja u vezi sa događajem i istraživanjem.

S poštovanjem,
Centar za razvojnu politiku i saradnju

Preuzmite pozivno pismo i program


OSCE