Održana prva sednica Saveta za mlade Vlade Republike Srbije

„Obaveza i namera Vlade Srbije je da obezbedi da se glas mladih jače čuje i da im se omogući da ravnopravno učestvuju u donošenju odluka koje se tiču njihove budućnosti. Naš prvi zadatak je da omogućimo veće zapošljavanje mladih. Na tome mora da radi cela država“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakon prve sednice Saveta za mlade Vlade Republike Srbije.

„Mladi iz svih delova Srbije, od severa do juga, moraju dobiti više nade, više šansi za bolju budućnost u svojoj zemlji. Svi moramo učiniti mnogo više da se popravi životni standard mladih i njihovih porodica. Moramo brzo da im omogućimo bolji život, nova radna mesta, više šansi za sve. To ne može preko noći, već samo velikim i istrajnim reformama koje, pre svega, za cilj imaju bolji život običnog čoveka“, rekao je ministar Udovičić koji je i predsednik Saveta za mlade.

Savet, u ime Vlade Srbije, obezbeđuje da se glas mladih čuje i uvaži i da mladi mogu da učestvuju u izradi, sprovođenju i praćenju realizacije javnih politika.

Savet će razmatrati mere za poboljšanje položaja mladih, naročito u oblasti unapređivanja kvaliteta obrazovanja, priznavanja neformalnog obrazovanja, povezivanja obrazovanja i rada, povećanja zapošljivosti mladih, sveobuhvatnog i pravovremenog informisanja, zdravih i bezbednih stilova života, smanjenja odliva mozgova, povećanja aktivizma mladih, volonterskog angažovanja…